Over mij, Tabitha

Mijn naam is Tabitha Bergman en ik ben getrouwd
met de allerliefste man. Samen hebben we twee kinderen.

Een jaar of tien geleden kreeg ik een burn-out. Ik was al vaker overspannen geweest, maar voelde me dan schuldig dat ik thuis zat te niksen in plaats van dat ik keurig op mijn werk zat. Dus ik ging elke keer zo snel mogelijk weer aan de slag.

Dit keer was het anders. Niet alleen kon ik simpele dagelijkse dingen, zoals boodschappen halen, niet meer doen. Het voelde ook duister. Ik kon nergens meer van genieten. De zon, de bloemen, de glimlach van een kind, er was niks meer wat mij vreugde bracht. Ik voelde me leeg, op.

Wat ik toen nog niet wist, was dat dit een keerpunt in mijn leven zou worden. Ik ontdekte namelijk dat ik zelf nooit keuzes maakte. Ik deed wat ik dacht dat er van mij verwacht werd. Als dat me niet gelukkig maakte, liep ik gewoon weg en ging weer wat anders doen. Ik rolde altijd wel ergens in en dan was het wel weer even goed. Tot het niet meer goed ging.

Ik ging op onderzoek uit. Zonderde me af van mensen die mij graag de wet voorschreven en ontdekte langzaam wie ik was en wat ik nou eigenlijk wilde in dit leven.

Na drie jaar ging ik weer aan het werk. Ook hier leerde ik veel over mezelf, over wat ik wilde en over wat ik niet wilde. In die tijd leerde ik mijn huidige man kennen en we kregen een zoon. Ik was inmiddels gestopt met werken om voor onze zoon te zorgen en besloot daarnaast een opleiding te gaan doen.

Ik ging de EIK (Enneagram IntegratieKunde) doen bij het Enneagramcollege. Willem Jan van de Wetering bleek een zeer charismatisch leraar en inspirator en ik hing aan zijn lippen. Er ging een wereld voor me open en ik leerde meer over mezelf dan ooit tevoren. Ik kreeg de kans om oude pijn te verwerken en negatieve overtuigingen over mezelf om te buigen. Ik ontdekte waarom ik was zoals ik was en nog belangrijker: wat ik nodig had om te worden wie ik wilde zijn.

Ook na dit jaar zat ik niet stil. Ik deed ook de Energetic bij het Enneagramcollege en na de geboorte van onze dochter volgde ik de opleiding Enneagram Kindercoach.

Alle coachingstrajecten uit de opleidingen heb ik zelf doorlopen en ik voel me completer, krachtiger en meer in verbinding met mezelf en mijn omgeving dan ooit. Ik geniet met volle teugen van mijn gezin, het prachtige Twente en de lieve mensen om ons heen.

Het is mijn missie geworden om anderen te helpen de weg naar zichzelf terug te vinden. Als jij dit ook wilt ervaren, vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan. Ik zie je graag.

Laat mij je helpen!

Maak nu een afspraak